لغت یتیم به معنای مفرد و یکتا از هر چیز است، و در اصطلاح عامیانه به کودکی که پدرش مرده باشد یتیم می گویند.
در اسلام یتیم به کودکى گفته مىشود که پدر خود را از دست داده و به سن بلوغ نرسیده است و در این باره فرقى بین پسر و دختر نیست، البته در نهادهای نیکوکاری معمولا تا سن 14 یا 15 سال فردی با این شرایط یتیم لحاظ می شود.
کودکی که دچار مشکلات مالی یا معیشتی و ... می باشد به او یتیم گفته نمی شود و در زمره کودک بد یا بی سرپرست و یا کودک نیازمند اتلاق می گردد.
کمک به یتیم مساله مهم و اجتماعی است که در قرآن به آن و به رعایت حقوق یتیم اشاره شده . احادیث و روایات زیادی درباره ثواب اکرام ایتام ذکر شده و همه را به کمک به یتیم و نخوردن حق آنها سفارش میکنند.
در حدیثی از امام علی (ع) ذکر شده "یكی از والاترین مراتب نیكوكاری لطف و اِحسان نسبت به یتیمان است".
یا در حدیثی، امام رضا(ع) می فرمایند : به راستی که خوردن مال یتیمان چه بد خوراك و چه طعام نامیمونی است!
وظایف جامعه و نهادهای حمایتی اعم از خیریه ها و نهادهای حاکمیتی حمایت مادی و عاطفی از یتیم و یا کودکان نیازمند می باشد تا ایتام و کودکان در آن احساس و عواطفِ از دست رفته خود را بازیابی کنند و مورد اکرام قرار بگیرند.
در قرآن کریم در آیات مختلفی نسبت به یتیمان توصیه شده است و وظایفی در قبال آنها و نحوه برخورد با آنها و لزوم اکرام و محبت به آنها بیان گریده است، مانند برعهده گرفتن سرپرستی یتیم، عدم ظلم و تجاوز به اموال آنها، نیکی در حقّ افراد یتیم، اکرام و احسان در حق ایشان.
تو حامی فرشته ای، نور رو آوردی با خودت
استان تهران
تعداد 1348 کودک یتیم